Alex& Elis

Blue butterfly Elis and prince Alexander

 

Срещнахме се в един бар, където аз бях поканен на рожден ден на моя приятелка, а Ели пък празнуваше също рожден ден на нейна.
Беше събота вечер и заведението беше пълно, така че двете компании ни настаниха на една маса.
Аз веднага я забелязах и усетих, че в това момиче има нещо необикновено; нещо, което не подлежи на лесно обяснение, и което силно ме привлече.
Цяла вечер чаках удобен момент да я заговоря и когато видях, че се канят да си тръгват, стана ясно, че няма за кога повече да отлагам.


Тя се държа много любезно с мен, въпреки че не ме познаваше, което ми направи още по-силно впечатление.
Даде ми телефонния си номер написан на салфетка, като остави лека интрига - не можах да разчета последната цифра и когато я попитах, тя ми отговори "нека да оставим нещо на случайността в този месец на любовта" и си тръгна - беше 7 февруари 2015.

Салфетката все още я пазя ;)

Предложението за брак направих по време на ваканция на Малдивите - звучи изключително клиширано, но все пак реших да се възползвам от магията на това място.
Предложих й докато се гмуркахме в близост до острова, на който бяхме отседнали. Изостанахме от останалите, малко по-навътре в океана от групата, аз й привлякох вниманието сякаш да покажа нещо интересно върху рифа, гмурнах се надълбоко и изплувах нагоре към нея с протегната ръка и пръстена в нея. Отне й две-три секунди, докато разбере какво става, после се метна на врата ми и за малко да ме удави ;)
През цялото време докато чаках правилния момент, трябваше да внимавам и да не загубя пръстена в океана ;)

Размерът на годежния пръстен не беше увенчан с твърде голям успех ;) Тя по принцип рядко носеше пръстени. Принудих се да ровя в кутията й за бижута, с цел да намеря пръстен и да сваля размера му.
Намерих няколко на самото дъно на кутията, вероятно отдавна не бяха носени. Всички бяха с леко различаващи се размери. Взех няколко със себе си и ги занесох на бижутера, като в същото време помолих и майка ми и сестра ми за помощ ;)
В крайна сметка се наложи след предложението Ели да отиде до бижутерския магазин и да пръстенът да бъде преправен.

 

Благодаря за вниманието!